Tidligere

Godt Kunsthåndværk

Udstillingsperiode:
27.7. – 1.9. 2019

GODT KUNSTHÅNDVÆRK

11 kunsthåndværkere udstiller fine og overraskende værker af høj kvalitet i metal, keramik, glas og tekstil.

Udstillingsperiode: 27.7. – 1.9.2019

Fernisering: Lørdag d. 27.7. 2019 kl. 12 - 14.00

SE BILLEDER FRA UDSTILLINGEN

Om udstillingen
Roskilde Kunstforenings sommerudstilling viser – som titlen antyder – godt kunsthåndværk.

Elleve kunsthåndværkere, der arbejder i så forskellige materialer som metal, tekstil, keramik og glas, viser en mangfoldighed af værker, hvoraf mange vil være unika.

De enkelte genstande viser, hvordan materialer kan formes, genanvendes, og ændre karakter så de vækker både nysgerrighed og beundring hos beskueren.

Metal er repræsenteret ved tre sølvsmede: Yuki Ferdinandsen, der hamrer sine sølvobjekter med de karakteristiske konvekse arare-punkter og fortolker den ældgamle japanske teknik til et moderne formsprog. Carsten From Andersen, der ornamenterer sine sølvvaser og skåle med fordybninger, der passer ind i hinanden som sten i et dige. Samt Ane Christensen, der til enkle geometriske former indbefatter metaltråd, som en tredimensionel linjetegning i rummet.

Keramikken er repræsenteret ved: Gurli Elbækgaard, der søger at skubbe grænsen for, hvad hun kan med ler og farve. Marianne Nielsen, Helene Stockmarr Gerdorf og Marianne Krumbach der forener deres individuelle kompetence indenfor modellering, drejning og glasurarbejde, og ta’r klassiske keramiske dyder op i et nutidigt udtryk. Ane-Katrine von Bülow der formgiver grafisk porcelæn til værker der spænder fra store, monumentale, cirkelrunde skåle til dynamiske, kantede former bygget op i enkelt geometrisk formsprog. Samt Simon Kofoed, der transformere det bastante og tunge porcelænsler til tynde og lette former og udtryk.

Martine Myrup arbejder i (genbrugs-)tekstiler og skaber farverige skulpturer og brugsgenstande, hvor materialets forhistorie bliver en del af værket.

Glaskunstneren Morten Klitgaard har i sine værker undesøgt grænserne for glassets visuelle udtryk ved at eksperimentere med bearbejdning af værkernes overflade.

Godt Kunsthåndværk er en sanselig udstilling, hvor kreativitet, æstetik samt dygtigt håndværk sikrer en udstilling af høj kvalitet.

Se billeder fra udstillingen

Udstillingsperiode: 27.7 2019 – 1.9. 2019

Fernisering: lørdag d. 27. 7. 2019 kl. 12 – 14

Åbningstale ved skribent, redaktør Charlotte Jul

Adresse: Roskilde Kunstforening, Stændertorvet 3C, 4000 Roskilde

Åbningstider ti. – søn. 12 – 16. Gratis adgang for alle