Ane - Katrine von Bülow
Mine arbejder - Det sort hvide - Grafisk Porcelæin:
Det unikke i mit kunstnerisk keramiske arbejde, som jeg benævner Grafisk Porcelæn, er de heldækkende mønstre, som jeg silketrykker over på mine dobbeltkrumme porcelænsformer.
Gennem en del år har jeg arbejdet med et enkelt net, som gennem computerens 3D projektering forvandler sig til et organisk mønster, der som spirallinjer nøje følger og gror med formen, og således bliver værket. Et Fibonacci lignende system som i blomstens, i sneglehusets og i konkyliens linjer.

Carsten From Andersen
Det er fantastisk efter mange års tro tjeneste i traditionens skygge, at have udviklet en teknik, hvor samspillet mellem materiale og hammer bliver en leg. Jeg taler med sølvet og udtrykkets styrke ligger netop i min lydhørhed over for metallets vilje!

Gurli Elbækgaard
Naturen er Gurli Elbækgaards uudtømmelige kilde til inspiration omsat til taktile glasurlandskaber fulde af kratere, gevækster, buler og huller. Af overflader med dybe furer, afgrunde og kratere med kig til ”noget” nedenunder.

Niels Stock Bach
I samarbejdeprojektet ”Niels Stock Bach” har keramikerne Marianne Nielsen, Helene Stockmarr Gerdorff og Marianne Krumbach forenet deres individuelle kompetencer indenfor drejning, modellering og glasurarbejde.

Morten Klitgaard
Jeg arbejder med at fjerne glassets translucens og bearbejde dets overflade, så et nærmest keramisk islæt dukker frem. Til dette har jeg opfundet en ukonventionel teknik, hvor jeg ved at inkludere gips, ler, papir og metal i mine form-eksperimenter, kan skabe en masse små bobler i overfladen.

Yuki Ferdinandsen
Jeg arbejder i en japansk teknik ' ARARE ', som betyder hagl. Det er en teknik, der består af små kugleformede punkter i regelmæssige rækker på metallets overflade.
I mine Arare-objekter er det de små hagl, der giver et dejlig spil af lys og skygge på det hvide sølv.

Simon Koefoed
De sidste 13 år har jeg udelukkende arbejdet i porcelænsler. Jeg har udviklet egne teknikker til at lave ultra tynde værker og varierende overfladestrukturer. Jeg arbejder på værkerne helt fra lerets flydende tilstand, over det læderhårde og tørre stadie, til det færdigbrændte objekt.

Martine Myrup
Martine Myrup arbejder hovedsagligt med genbrugstekstiler, fra store skulpturelle installationer, til mindre og mere intime objekter. En vigtig del af Myrups arbejdsproces er at lade materialets historie indgå i det færdige værk, og gøre plads til tekstilernes iboende dekorative element. Myrup søger at skabe noget smukt af materialer som måske har mistet deres forhenværende skønhed, eller aldrig har besiddet den.

Ane Christensen
Mit nye arbejde undersøger mødet med kontrastelementer i en formular. Enkle, tunge og rolige skålformer "afbrydes" af visuelt komplekse, åbne og delikate strukturer.

Marianne Nielsen
Marianne Nielsen arbejder hovedsagelig med unika, hvor interessen ligger i genstandenes grundlæggende betydning. Gennem en længere periode har blomster og planter været hovedmotiv i værkerne.

Tilbage til udstillingen - klik her