Om romanen “Franciska"

Søndagssalon om Franciska Clausen

Søndag den 22. januar 2023 kl. 14-16

Søndagssalon om Franciska Clausen

Søndag den 22. januar 2023 kl. 14-16 arrangerer kunstforeningen en søndagssalon, hvor forfatteren Agnete Braad fortæller om sin nye roman “Franciska”.

I 1917 rejser den unge kunstner Franciska Clausen fra sin velstillede familie i Aabenraa til München, Berlin og Paris. Her lykkes det den talentfulde og kompromisløse kvinde at blive elev hos tidens store malere László Moholy-Nagy og Fernand Léger — som bliver meget mere end en læremester for hende.
På storbyens cafeer, atelierer og kunstskoler bliver Franciska Clausen en del af et stærkt fællesskab, der skaber ny kunst til det nye århundrede. Men da hun vender hjem til Danmark med sine radikale værker og nye tanker, møder hun modstand. Forfatteren Agnete Braad fortæller om sin roman og om sin fascination af Franciska Clausen. Undervejs læses udvalgte passager op og Braad deler ud af sine tanker omkring genre og proces. Agnete Braad debuterede i 2012 med den selvbiografiske roman “Som om hun bare lagde røret på og forsvandt”, og i 2016 udgav hun samtidsromanen “En anden kvinde end mig”.

Tid og sted:
Kunsthuset Palæfløjen.
Søndag den 22. januar 2023 kl. 14-16.

For tilmelding klik her
Der kan kun tilmeldes én person ad gangen.
Max. deltagerantal er 35 personer efter først til mølle-princippet.
Arrangementet er gratis, da det er støttet af Statens Kunstfond, og det er kun for foreningens medlemmer.

Arrangementsansvarlig:
Wedell Naumann, 20254556, naumann.wedell@gmail.com