Medlemstur

NordArt

Tur til Nordtyskland 14.06 - 15.06 2022

Tur til Nordtyskland 14.06 - 15.06 2022

Vi har arrangeret en tur, der primært tager udgangspunkt i den store udstilling NordArt i Büdelsdorf ved Rendsburg, der ligger ca. 35 km syd for grænsen.

Vi kører fra Roskilde tidligt om morgenen og efter en køretur på knap 4 timer, ankommer vi til NordArt.
Vi starter med at spise frokost på Alte Meierei,
der er et smukt renoveret mejeri, som ligger i skulpturparken.
Efter frokost får vi en guidet rundvisning på halvanden time. Derefter bliver der lidt tid til selv at gå rundt, inden vi igen mødes på Alte Meierei til kaffe og hjemmebagte kager. Efter kaffe vil der igen være tid til selv at gå rundt i hallen eller i parken.

Vi kører fra NordArt kl. 17 med kurs mod Flensburg.
Her skal vi overnatte på et smukt hotel Alte Post. Det ligger helt tæt ved havnen og centrum.
Vi spiser middag på hotellet.

Næste morgen efter morgenmad bliver vi i Flensburg, idet vi skal besøge Museumsberg. Det er et slot, der udstiller Slesvig-Holstens kunst-og kulturhistorie.
I den ene del af slottet vises kunst fra området fra det 19. til det 21. århundrede.

Derefter går turen tilbage til Danmark, nemlig Kolding. Vi spiser frokost på kunstmuseet Trapholt. Der er flere spændende udstillinger. På det tidspunkt er der 4 udstillinger “Verner Panton, Erik A. Frandsen “Giottos metode”, “Tæt på træer”og Trapholt Collect 21

Vi er tilbage i Roskilde ca kl. 18.

NordArt

Udstillingsstedet hedder Carlshütte og er et tidligere jernstøberi drevet af den første fabriksvirksomhed i Schleswig Holsten. Det åbnede i 1827 og lukkede i 1997. Den enorme støberihal er i dag ombygget til udstillingsrum. Uden om ligger en stor park, der er fyldt med skulpturer.

Siden 1999 har NordArt eksisteret som et af de største udstillingssteder af nutidskunst i Europa. Udstillingen finder sted hvert år i sommermånederne.

Mere end 200 internationale kunstnere, valgt af en jury, viser et omfangsrigt udbud af nutidskunst. Hvert år i maj måned inviteres en mindre gruppe kunstnere til at arbejde på stedet. De arbejder både sammen og individuelt. De værker, der bliver skabt, bliver vist i løbet af sommeren.
Inde i udstillingshallen, der er på 22.000 kvadratmeter vises både malerier og installationer. Skulpturparken er på 80.000 kvadratmeter. Der er yderligere en mindre bygning, AOC Wagenremise, hvor der også er udstilling.
Udstillingen bygges hvert år op om et tema, som bliver offentliggjort i slutningen af marts.

Museumsberg

Vi vælger den del af slottet, der hedder Hans-Christiansen-Haus, hvor vi skal se den ordinære udstilling, der især rummer værker i jugend-stil og værker inden for ekspressionismen. Desuden vil der være en særudstilling af to kvindelige lokale kunstnere. Lotte Eckner, der er fotograf og Dorothee Bachem, der er maler.
Vi vil blive vist rundt af en engelsktalende guide.

Trapholt museum

De 4 aktuelle udstillinger:

Erik A. Frandsen - Giottos metode
Erik A. Frandsen udstiller helt nye værker skabt under Coronaen. Værkerne handler om den fælles erfaring, vi har fået med nedlukning, frygt, håb og optimisme. Giottos metode henviser til eksperimenter, hvor for-, mellem-og baggrund smelter sammen.

Verner Panton - farver
Panton er en af dansk designhistories største navne på grund af sin brug af farver, former og materialer. Ud over at udstillingen viser hans lamper, møbler og tekstiler, viser den også hans sanselige universer f.eks. Fantasy Landscape og installationen Lyset og Farven, hvor man føres gennem 8 rum. En sanserig oplevelse.

Trapholt Collect 21
Museet har i forbindelse med projekter, som de arbejder med, købt værker af bl.a. Maria Torp, Fie Norsker, Emily Gernild, Mie Olise Kjærgaard og Christian Schmidt- Rasmussen.

Tæt på træer
Under Corona-nedlukningen i de første måneder i 2021 skabte 740 borgere sammen med tekstilkunstner Tina Ratzel kunstinstallationen ‘Tæt på træer’. Skovens mange blade er syet i patchwork af deltagerne.

Praktisk information

Varighed : Fra tirsdag d. 14.06 morgen til onsdag d. 15.06 aften.

Inkluderet: Bus, der kører os hele turen. Hotel, dobbeltværelse.

Frokost i Alte Meierei
Kaffe i Alte Meierei
Middag med 2 retter på hotellet
Frokost på Trapholt
Alle entreer
Guide på NordArt, engelsktalende Guide på Museumsberg, engelsktalende

Ikke inkluderet: Drikkevarer, Rejseforsikring, Afbestillingsforsikring.

Pris: 2.500 kr. pr. person i dobbeltværelse
Tillæg for enkeltværelse 330 kr.

Tilmeldingen starter: ONSDAG DEN 16.MARTS KL. 17

Tilmelding klik her

Vi bruger princippet: "Den, der kommer først til mølle..... "

Der er 30 pladser.

Tilmelding er bindende. Turen er kun for medlemmer af kunstforeningen.

Turleder:
Sanne Holm,
mobil 30251178 sanne.a.holm@gmail.com