Kommer snart

Maleren Anders Kirkegaard

“Parafraser over L A Rings Sommerdag ved Roskilde Fjord”

Kommende udstilling ( åbner 29 februar)

UDSTILLING I PALÆFLØJEN 29. februar til 29. marts 2020

ANDERS KIRKEGAARD
NATURE VIVANTE - Parafraser over L. A. Rings “Sommerdag ved Roskilde Fjord”

Anders Kirkegaard er en kompromisløs og temperamentsfuld kunstner, og hans malerier kredser om liv og død, fysisk og psykisk smerte, kærlighed og kærlighedens grusomhed. Anmelderne har kaldt hans kunst for tabuoverskridende, provokerende og frastødende.
Men det er ikke alt der er at sige om Kirkegaards kunst.
Han har udtalt: „hele mit liv har jeg sunget klagesange, men nu vil jeg i stedet synge hyldestsange”. Og disse hyldestsange gælder L A Rings værk “Sommerdag ved Roskilde Fjord”.
Anders Kirkegaard har udtalt, at han betragter det billede som ”det største, der nogensinde er frembragt i Danmark” - en opfattelse, som mange deler med ham.
Fællesnævneren for L A Ring og Anders Kirkegaard i den her sammenhæng er kærligheden til det afbildede sted, fjordlandskabet, som det udbreder sig på strækningen mellem Frederiksværk, hvor Ring boede dengang han malede billedet, og Lynæs ved Hundested, hvor Kirkegaard har boet siden han var 22 og som han betragter som sin hjemstavn.
Anders Kirkegaard ville gerne hylde Ring og hans værk ved at male en eller flere nyfortolkninger, såkaldte parafraser, over Rings billede, med sit eget forhold til landskabet i dag som det personlige udgangspunkt og erfaringsgrundlag.

Og det er netop disse parafraser, der vises på denne udstilling.

Værkerne er udformet som en række frie og tankevækkende nyfortolkninger af det visionære grundbillede.
Kirkegaards hyldestsange er aldrig bare tilforladelige og betryggende smukke stemningsbilleder. De vidner om liv og død, om det stadige livtag mellem det bestående og forgængeligheden.

FERNISERING:
lørdag d 29. februar kl 12.00 til 14.00
Adresse: Palæfløjen, Stændertorvet 3C, 4000 Roskilde

Åbningstale ved musikeren Jan Kaspersen, der også vil spille et par numre under ferniseringen