Tidligere

Landskaber v Søren Martinsen

Udstillingsperiode:
18.1. 2020 - 16.2. 2020

Udstilling i Palæfløjen: Søren Martinsen – Landskaber

18.1. 2020 - 16.2. 2020

GODT NYTÅR fra bestyrelse og medarbejdere i Roskilde Kunstforening.

Årets først udstilling i Palæfløjen er med billedkunstneren Søren Martinsen. Udstillingen har undertitlen Landskaber.

Søren Martinsen er en dansk kunstner, som har gjort sig bemærket med store soloudstillinger over hele landet, bl.a. på Trapholt, Kunsthal nord, Rønnebæksholm og Sorø Kunstmuseum. Hans oliemalerier og grafiske værker beskæftiger sig hovedsagligt med landskabet og hans visuelt stærke og meget gennemarbejdede værker har et næsten fotografisk præg.

Det danske landskab har været et motivisk omdrejningspunkt i Søren Martinsens værker siden 2006. Hans arbejde med landskabet er et kunstnerisk greb snarere end dyrkelse af en genre, og det er en direkte følge af hans kunstneriske arbejde med begrebet identitet – hos det enkelte individ såvel som hos hele nationen.

I Martinsens værker er udgangspunktet, at landskabet hverken er mere eller mindre end hvad vi lægger i det – det er et produkt af os selv, en menneskeskabt konstruktion.

Ved at beskæftige sig konsekvent med landskabet i sin kunst gør Søren Martinsen os kritisk opmærksomme på de kunstneriske traditioner og dogmer, der er iboende i en sådan kunstgenre, og viser også hvordan sådanne konstruktioner ubevidst er med til at skabe vores opfattelse af virkeligheden, verden og æstetikken.

Motivisk og formelt indskriver Søren Martinsens værker sig i en lang tradition der har spor tilbage til Guldaldermalerne, men også til L.A. Rings virkelighedsnære landskaber.

Roskilde Kunstforening har længe haft en udstilling af Søren Martinsens værker på ønskelisten, så det er med stor glæde, at vi nu i samarbejde med SDK (Sammenslutningen af danske kunstforeninger) kan vise denne udstilling.

Fernisering lørdag d. 18.1. 2020 kl. 12 – 14

Adresse. Palæfløjen, Stændertorvet 3 c, 4000 Roskilde

Åbent tirsdag – søndag fra kl. 12 – 16

Fra fernisering

Billede 1 Nina Carlsberg holder åbningstalen om rolle, stil og betydning af danske landskabsmalerier gennem tiden. 
Billede 2 Søren Martinsen fortæller om værkernes tilblivelse
 
Billede 3-5 Kunstneren og de besøgende.
 
Fotograf: Jakob Zeuner