Tidligere

Keramikudstilling med keramiker Lea Nordstrøm

Udstillingsperiode
29.sep -28. okt. 2018

Afblomstring

Keramikeren Lea Nordstrøm udstiller i karnappen i Palæfløjen.

De nye værker viser, hvordan kunstneren har eksperimenteret med dekoration og ornamentik som en særlig udtryksform og derved givet denne del af keramikken en egen betydning.

Værkerne er udarbejdet under temaet afblomstring, og de kredser omkring det tidspunkt, hvor forfaldet medfører et skift i både form og farve.

Om udstillingen skriver kunstneren:
Jeg har været inspireret af netop det tidspunkt hvor dekompositionen indtræder og blomstringen går fra den symmetriske perfektion i deres fulde flor til forfald.

Et gennemgående træk i mine værker er et arbejde med den todimensionelle flade og den tredimensionelle form. Omdrejningspunktet for mit nuværende interessefelt er at udforske den tredimensionelle keramiske dekoration.

Dekoration og ornamentik som eksempelvis pryder brugskunst inden for den klassiske keramik, er som oftest determineret af den todimensionelle flade som dekorationen hæfter på. I mit virke udforsker og eksperimenterer jeg med dekoration og ornamentik som selvstændige værker, der beror på egen eksistens frem for en relation til for eksempel en brugsgenstand.

Under temaet afblomstring har jeg bevidst ladet materialet synke sammen og vride sig i henholdsvis tørring og brænding og bruger på den måde lerets egenskaber til at dekompositionere den ellers stramme udførte form. Ligeledes er valget af glasurer og glaseringen brugt med henblik på at fremhæve forfaldet, hvor der sker et skifte i farverne og hvor formerne deformeres.

Læs mere om Lea Nordstrøm på hendes hjemmeside - klik her

Udstillingen vises fra d. 29.september – 28. oktober 2018
Udstillingen åbner kl 12 samtidig med Modificerede sandheder

 

Adresse: Roskilde Kunstforening, Palæfløjen, Stændertorvet 3c, 4000 Roskilde