Tidligere

Ken Zier
Ved Havet – en moderne Marinemaler

Udstillingsperiode
12. 8 - 11.10 2020

Ved Havet – en moderne Marinemaler

Roskilde Kunstforening viser fra lørdag den 12. september 2020 en udstilling med maritime malerier af Ken Zier. Udstillingen bliver en retrospektiv rejse ind i det maritime univers, som i over 25 år har været en del af den danske billedkunstner Ken Ziers univers. Lige fra de første skitser i tusch over skibsportrætter udført til Hempels skibskalender til de helt nye malerier fra Vestkysten af Danmark.

Ken Zier (1968) har været professionel billedkunstner siden 1995. Han er tæt knyttet til det maritime gennem familien, der altid har været ivrige sejlere og han er barnebarn af Løkken maleren Wolmer Zier, der også havde en forkærlighed for havet i sine motiver.

Hans malerier er for de flestes vedkommende enkle stemningsfyldte billeder af vejrets skiftende indvirkning på himmel og hav. Strandbilleder og rolige billeder af kysten, motiver malet i modlys af den lave sols ”spil” i havet og de meget efterspurgte aften og natbilleder.

Ken Zier har efterhånden slået sit navn fast som en vigtig international maritim kunstner – senest med en udsolgt udstilling i London i 2020.

Fernisering
Udstillingen ferniseres lørdag den 12. september kl. 12 til 14. I forbindelse med ferniseringen vil der være fri parkering i Palægården uden parkeringstilladelse.

På grund af Covid19 vil ferniseringen primært foregå udendørs i et telt, da der er begrænsning på antal gæster i udstillingen.

Udstillingen vises fra den 12. september til 11. oktober.
Der er åbent tirsdag til søndag kl. 12-16. Gratis adgang.