En savnet digter og hans betydning

Foredrag om Henrik Nordbrandt

Lørdag d 14.10 kl 10.00 til 14.30

 

Henrik Nordbrandt: En stor, nu voldsomt savnet digter og hans litteraturhistoriske betydning

v/ Erik Skyum-Nielsen

Lørdag d 14.10 kl 10.00 til 14.30
Sted: Palæfløjen, Stændertorvet 3
Pris: 260 kr

Foredraget vil tilstræbe en samlet præsentation af lyrikeren Henrik Nordbrandt (1945-2023) og belyse hans indflydelse på en række yngre danske digtere.

Om formiddagen stiller Erik Skyum-Nielsen først skarpt på hovedmotiverne hos Nordbrandt: rejsen, stedet og angsten, og på den gennemgående modsætning mellem nærvær og fravær i hans digtning. Dernæst forsøges fire indfaldsvinkler på formen, nemlig poesi som paradoks, billedsprog, versrytme og tiltale - en tale i digtets særlige rum til nogen eller noget, der ikke kan svare, fordi talen rettes til én, der er død, eller til noget, der er utilgængeligt for menneskelig samtale.

Efter frokost udvides perspektivet til de yngre lyrikere, som har gået i skole hos Nordbrandt, først og fremmest Søren Ulrik Thomsen, men også Pia Tafdrup, Thomas Boberg og Pia Juul. Hvis første del er en generel indføring i digtlæsning, giver anden del et mini-overblik på moderne dansk poesi over det halve århundrede, som er gået siden den skelsættende debut med "Digte" (1966).

Foredraget afholdes i samarbejde med Roskilde Folkeuniversitet.

 

Tilmeld dig her