Palæhavekoncert

den 17. august 2019

Fri entré

Palæhavekoncert den 17.august 2019
Lørdag d. 17. august 2019 byder Roskilde Musikforening og Roskilde Kunstforening velkommen til koncert med 8. Regiments Musikkorps i Palæhaven v/ Stændertorvet i Roskilde. Det er den første af tre lørdagskoncerter i august måned.

Koncerten begynder kl. 12.15 og der er fri entré.

Bag orkestrets navn gemmer sig et stykke lokalhistorie: 8. Regiments Musikkorps var i perioden 1913-32 knyttet til Roskilde Garnision og dermed en markant del af byens musikliv. Korpset med- virkede ved talrige arrangementer og begivenheder i Roskilde, til stor glæde for garnisionen og by- ens borgere. I 1932 blev den danske militærmusik stort set nedlagt, indtil nogle få musikkorps blev genoprettet i 1941. Her var Roskilde dog ikke blandt de garnisionsbyer, der fik sit musikkorps tilba- ge. Det nuværende korps har nu eksisteret i 33 år med hjemsted i Kastellet i København.

Dirigent ved dette års Palæhavekoncert er David Palmquist, som også er musikdirigent for Den Kongelige Livgardes Musikkorps. Repertoiret et den traditionelle regimentsmusik med et bredt ud- valg af marcher og populære melodier fra første del af 1900-tallet og fremefter.

8. Regiments Musikkorps har optrådt mange steder i Danmark, men også i Norge, Sverige, Tys- kland, Østrig, Frankrig, Luxembourg og Belgien – både som deltagere i tattoos og med koncerter. I de seneste ca. 25 år har 8. Regiments Musikkorps hvert år (med en enkelt undtagelse) haft fornø- jelsen af at spille en årlig sommerkoncert i sin gamle garnisonsby, Roskilde. En koncert, som mu- sikerne og musikkorpset ser meget frem til.

Tak til Roskilde Kommunes Kulturudvalg, Musikbypuljen, Statens Kunstfond, DKF, DMF, DMF Roskilde, WH-Fonden, Solistforeningen af 1921, Augustinus Fonden, Guldsmedene i Roskilde, Caseus, Quinoa Helsekost, Schärfe ́s Begravelsesforretning, Farvehuset, Prop Vin & Kaffebar og Vinhylden. Projektet er støttet af KODA KULTUR

Link til pressefoto samt oplysninger om 8. Regiments Musikkorps - klik her

Yderlige oplysninger om arrangementet og arrangører: www.roskildemusikforening.dk & www.roskildekunst.dk

Kontaktpersoner:

Steen Dahl Pedersen
Mobil: 3013 8683
Mail. steendahl@pedersen.mail.dk

Anna Linnea Gullberg-Hansen Mobil: 2122 4480
Mail: annagh@outlook.dk