Tidligere

Baldersbrønde revisited

Tema-udstilling
14. april til 13. maj 2018

Udstilling

Baldersbrønde revisited er en tema-udstilling med 10 kunstnere:

Allan Otte, Ivan Andersen, Mie Mørkeberg, Peter Carlsen, Maria Torp, Ulrik Møller, Bjarke Regn Svendsen, Lise Blomberg, Ahmad Siyar Qasimi, Christian Schmidt-Rasmussen.

Det er ikke ofte, at vi i Roskilde Kunstforening kan præsentere en temaudstilling, hvortil ti kendte kunstnere har skabt helt nye værker. Det er heller ikke ofte, at Baldersbrønde er temaet for en udstilling. At landsbyen her spiller en central rolle, skyldes maleren L.A. Ring (1854-1933), der tilbragte sine mest produktive år i Baldersbrønde.

Inden L.A. Ring flyttede til Skt. Jørgensbjerg, boede han i Baldersbrønde i perioden 1902 – 1914. Selvom stedet ikke umiddelbart syntes at være det mest oplagte for en kunstner at slå sig ned, blev det en uudtømmelig inspirationskilde for L.A. Ring. Hans gentagne motiver af dagliglivet og naturen i det nære område er i dag beundret og genkendt af mange på grund af deres særlige Ring’ske kvaliteter.

Der er stadig lidt af Rings Baldersbrønde tilbage, men de moderne tider har sat sine spor med motorvej og betonbyggeri. Selv Festivalen har sat sit præg, med opbevaringsplads for toiletterne tæt på den gamle landsby.

Ideen bag udstillingen har været: Hvad ville der ske i mødet mellem en kunstner og Baldersbrønde i dag? Hvilke motiver rummer byen for en nutidig kunstners blik? Er det stadig muligt at finde skønheden, det særprægede, stedets ”ånd”?

Ti kunstnere – alle med stort kendskab til L.A. Ring – har taget udfordringen op, og hver giver de deres bud på spørgsmålene. Heraf titlen Baldersbrønde revisited.

Så det er med stor glæde, at vi i Kunstforeningen ser frem til at kunne præsentere nye motiver fra Baldersbrønde set med ti kendte kunstneres blik.

Udstillingsperioden er fra: lørdag d. 14 april 2018 – søndag d. 13 maj 2018

Fernisering: lørdag d. 14 april kl. 12-14 i Palæfløjen, Stændertorvet 3c, 4000 Roskilde

Udstillingen åbnes af Lars Spatzek, arkivleder på Blaakildegaard, Taastrup

Billeder fra ferniseringen

Kunstneraften

Kunstneraften: Mandag d. 7. maj 2018  kl 19 - 21 i Palæfløjen

Tre af de deltagende kunstnere i udstillingen Baldersbrønde revisited: Allan Otte, Mie Mørkeberg og Maria Torp kommer og fortæller om deres værker og mødet med Baldersbrønde.

Adressen:  Stændertorvet 3 c, 4000 Roskilde

Gratis adgang