Logo

Kunstrejse til Sct. Petersborg 9.-13.9.19.

Kunstforeningen arrangerer en kunstrejse til Sct. Petersborg fra den 9.-13. september 2019.

Programmet bliver som følger:

Mandag den 9.9.:

Vi flyver fra København kl. 9.05 med AirBaltic med mellemlanding i Riga, ankomst Sct. Petersborg kl. 13.55. Her bliver vi afhentet af bussen, som kører os til Peter-Paul-fæstningen, der blev opført som værn mod svenskerne, og som fængsel for politiske modstandere. Her har blandt utallige andre været indsat kendte personer som Peter den Stores søn, Aleksej, Dostojevskij, Trotskij og Gorkij. Vi besøger naturligvis også Peter-og-Paul-katedralen, hvor zarerne og zarinaerne ligger begravet, inklusive Dagmar, som er overflyttet fra Roskilde Domkirke. Derpå går turen til Hotel Oktjabrskaja, som ligger tæt på hovedgaden Nevskij Prospekt, og hvor vi skal bo de næste 4 nætter. Sidst på eftermiddagen går vi samlet en spadseretur på Nevskij Prospekt, hvor vi får et første indtryk af denne fascinerende by. Vi får aftensmad på hotellet.

Tirsdag den 10.9.:

Efter morgenmaden kører vi til rytterstatuen af Peter den Store på Dekabristpladsen. Herefter går turen til Blodskirken, som er opført på det sted, hvor attentatet på Aleksander 2. fandt sted i 1881, og efterfølgende besøger vi den vidunderligt smukke Isaakskatedral. Efter frokost får vi en rundvisning på kunstmuseet Eremitagen, som befinder sig i Vinterpaladset, zarernes residensbolig.   Der er 400 sale med 3 millioner kunstgenstande, så vi må prioritere. Der bliver formentlig tale om Leonardo, Rafael, Tizian, Michelangelo, Goya, El Greco, Rubens, Rembrandt samt den store, ”hemmelige” impressionistsamling, som var skjult i Eremitagens kælder fra 1945 til 1996, og som befinder sig i Generalstabsbygningen ved Vinterpaladset. Vi er tilbage på hotellet kl. 18.30.  Aftensmad er på egen hånd.

Onsdag den 11.9.:

Vi kører til Tsarskole Selo, hvor vi ser det fantastiske Katarinasommerslot med ravkammeret og med det kæmpemæssige, romantiske parkanlæg. Ravkammeret er blevet genskabt, efter at det under krigen blev ført til Tyskland som krigsbytte. I hele sovjettiden hed byen Pusjkin, opkaldt efter den berømte forfatter, som gik i gymnasiet her. Efter frokost kører vi tilbage til Sct. Petersborg, hvor vi ser på kunst i metroen. Vi kører fra metrostationen ”Avtovo” til metrostation ”Opstandspladsen”, hvorfra vi går til det moderne galleri ”Art Center”, som vi skal besøge. Vi er tilbage på hotellet kl. 17.30, og aftensmad er på egen hånd.

Torsdag den 12.9.:

Vi kører til Sennája Plosjtjad (Høtorvet), en broget markedsplads, hvorfra vi går i Raskolnikovs fodspor. Efter at have gået rundt i de skumle gyder, hvor den fattige underklasse og de lavt rangerende embedsmænd boede på Dostojevskijs tid, besøger vi Dostojevskijs museum. Efter frokost følger en sejltur på Nevaen med besøg på krydseren ”Aurora”, som affyrede det skud, der gav signalet til stormen på Vinterpaladset den 7. november 1917. Herefter er der tid på egen hånd, hvor man kan besøge et par af de mange andre attraktioner i byen eller simpelthen shoppe på Nevskij Prospekt. Kl. 19 spiser vi afskedsmiddag på en lokal restaurant.

Fredag den 13.9.:

Efter de sidste indkøb kører vi til lufthavnen. Vi letter 14.25, og efter mellemlanding i Riga ankommer vi til København kl. 19.00.

 NB: Ret til ændringer forbeholdes.

 

 

Pris: 8.700,-- kr. Prisen kan stige op til 10 %, såfremt der kommer prisstigninger på fly, eller hvis rubelkursen stiger.

Inkluderet:

Fly København – Riga – Sct. Petersborg – Riga – København.

Bustransfer fra lufthavnen til hotellet tur/retur.

Lokalbus, jf. program.

1 x indtjekket bagage á max. 20 kg.

Delt dobbeltværelse med bad toilet.

4 x morgenmad.

3 x frokost (inkl. 1 fl. vand & kaffe el. te).

2 x middag (inkl. 1 fl. vand & kaffe el. te).

Dansktalende lokalguide.

1 x entré til Peter-Paul-fæstningen, Blodskirken, Isaakskatedralen, Eremitagen, Katharinasommerslottet, Dostojevskijs Museum og Aurora.

Ikke-inkluderet:

Rejse- og afbestillingsforsikring.

Enkeltværelsestillæg (750,00 kr.)

Al anden fortæring.

Drikkevarer til maden.

Øvrige informationer:

Visum skal skaffes individuelt fra den russiske ambassade. Vi vil orientere om fremgangsmåden i god tid.

Vi har reserveret 11 enkelt- og 12 dobbeltværelser.

Vi vil forsøge at skaffe billetter til opera i Mariinskijteateret til de særligt interesserede.

Der vil sandsynligvis blive afholdt 3 foredrag for deltagerne i rejsen i løbet af foråret. Et om et Degasbillede i Eremitagen, et om Dostojevskij med særligt henblik på Raskolnikov og et om den russisk-ortodokse kirke med særligt henblik på ikoner.

NB: Der åbnes for tilmelding fredag den 30. november kl. 16.00.
Tilmelding: Klik her

Der kan kun tilmeldes én person ad gangen, og rejsen er kun for foreningens medlemmer.
Tilmelding er bindende.

Depositum, kr. 2.000,00 betales via netbank lige efter tilmelding: Reg. nr.: 1551, Kontonr. 1129791 (husk at skrive ”Petersborg” og jeres navn(e). Restbeløbet betales senest onsdag den 1. maj 2019. Indbetalingerne kan godt finde sted for to personer samtidigt.

Max. deltagerantal er 35 personer efter først til mølle-princippet.

Turledere: Jes Nysten, tlf. 24656783, mail: jes.nysten@icloud.com og
Wedell Naumann, tlf. 20254556, mail: naumann.wedell@gmail.com

 

Afmeld nyhedsbrev