Forvandling

Kommende udstilling

Udstillingsperiode 20. august – 18. september 2022

FORVANDLING

Roskilde Kunstforening præsenterer duoudstillingen Forvandling med billedkunstnerne Agnete Bertram og Birgitte Støvring.

Udstillingsperiode, d. 20. august – 18. september 2022
Fernisering: Lørdag d. 20. august kl. 12 – 14

De to kunstnere (f. hhv.1982 og 1983) er begge uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2008. Deres kunstneriske udtryk er gået i hver sin retning, og det er første gang, at deres værker vises sammen i en større udstilling.

Birgitte Støvring beskæftiger sig med maleriet og tager i sine værker ofte favntag med de store fortællinger. Hun arbejder i billedserier og har gennem den seneste tid arbejdet med gudinder fra blandt andet den græske og nordiske mytologi. I et farverigt og stramt komponeret billedsprog fortolker og nytænker Birgitte Støvring fortællinger om de kvindelige karakterer Artemis og Freja. De er begge kraftfulde gudinder, der repræsenterer både moderskabet og frugtbarheden, men også krig og død.

Agnete Bertram beskriver sit kunstneriske virke som en samtale, der udmøntes i en malerisk handling. Det kan være en rytme eller et strøg. Samtalen kan udspringe fra et historisk perspektiv, en rumlig forståelse, et kollektivt fundament, hverdagens gentagelser eller en interaktion med naturen.

Kunstnerisk tager Agnete Bertram afsæt i forskellige materialer såsom silke, hør, uld, bomuld og plantefarvning. Disse materialer bruger kunstneren i et samspil med mere klassiske komponenter i maleriet som olie på lærred.

Støvring og Bertram mødes ofte i den tematik, der ligger til grund for deres malerier. Det ses i værker, der omhandler alt fra mytologiske fortællinger til maleriske bearbejdelser af fauna og vegetation. De mødes også i iscenesættelser af maleriet, hvor Støvring arbejder med sceniske kompositioner indenfor maleriets ramme, udforsker Bertram ofte udstillingsrummet som en total iscenesættelse af værkerne.

Forvandling er en udstilling, hvor to maleriske veje krydser hinanden i en samtale om tiden, moderskabet, naturen, myterne og hverdagens lykke såvel som udfordringer. Denne samtale er et visuelt bevis på, at ligheden også findes i forskellen.

Fernisering: Lørdag d. 20. august kl. 12 – 14

Åbningstale: Da der ikke vil være en kunstneraften i udstillingsperioden, vil de to kunstnere selv holde åbningstalen, og her give en introduktion til udstillingen.

Adresse: Palæfløjen, Roskilde Kunstforening Stændertorvet 3c, 4000 Roskilde

Åbningstid: tirs. – søn. kl. 12 - 16