Tidligere Saloner i Kunsthuset Palæfløjen

Læs mere om den enkelte Salon nedenfor.

Årets første litterære Salon med forfatteren Helle Helle

Forfattter Helle Helle besøgte Salonen søndag den 1. februar 2015, hvor mere end 60 gæster hørte Helles foredrag.
Helle Helles fødselsnavn er Helle Olsen. Hun blev født i 1965 og debuterede under navnet Helle Krogh Hansen i 1987 med novellen Et Blommetræ. Det store gennembrud kom i 2005 med romanen Rødby-Puttgarden, som hun vandt Kritiker-prisen for. Helle Helles stil kan betegnes som minimalistisk realisme og hendes bøger er oversat til hele 14 sprog.
Hvis det er.

To vildfarne løbere render på hinanden i en skov og tvinges af omstændighederne til at tilbringe weekenden sammen der.
»Jeg skal gøre det kort, jeg ved ikke, hvad jeg skal. Jeg er faret vild i den store skov. Jeg ved ikke meget om skove, jeg er ikke naturens muntre søn.  Det sagde de andre i forgårs over kaffen. Men her er jeg under de jyske kæmper, i såkaldte løbesko. «

Dette er et uddrag af Helle Helles nye roman "Hvis det er" (udgivet 2014).
Med udgangspunkt i sin nye roman talte Helle Helle om at skrive, hvorfor og hvordan hun gør det, hvad alt betyder eller ikke betyder.

SALON: En eftermiddag med borgmester Mette Touborg

Søndag d 1 marts var Lejres borgmester Mette Touborg i Roskilde Kunstforening for at tale om "min kunst".
Mette Touborg, f. 15.12.1973, datter af tidligere folketingsmedlem Kristen Touborg. Mette Touborg, der er uddannet sygeplejerske, var tidligt engageret i Socialistisk Folkepartis Ungdom, SFU.
Mette Touborg gik ind i lokalpolitik ved kommunevalget i 2005, hvor hun stillede op for Socialistisk Lokalliste i Lejre Kommune. Ved det næste kommunevalg 2009 stillede hun op for SF og blev efter valget borgmester. Som eneste SF-borgmester oplevede hun et suverænt genvalg ved kommunevalget i 2013.

Det er efterhånden blevet en tradition, at vi i Salonen har besøg af personer, der kommer og fortæller om den kunst, der betyder noget særligt for dem. Vi har bl.a. haft borgmester Joy Mogensen, tidligere direktør for Samtidskunst Sanne Kofod og kulturminister Marianne Jelved.
Denne søndag fortalte Mette Touborg om det, hun særligt er optaget af; og det er jo altid interessant at lære folk at kende på en anden måde, end man ellers kender dem.

SALON: "Mig og Swanerne"

Søndag den 19. april kl. 14.00 fik Roskilde Kunstforening besøg af tidligere minister og formand for Det konservative Folkeparti Torben Rechendorff.
Denne eftermiddag fortalte Rechendorff sjove og finurlige oplevelser, han har haft med Swane-familien på Malergården. Rechendorff er i familie med Swanerne, så vi kom helt tæt på miljøet på Malergården.
I pausen var der
lidt musikalsk underholdning af et par elever fra Roskilde Musiske Skole

 

 

 

 Salon: Jytte Abildstrøm

Jytte Abildstrøm besøgte Salonen og fortalte om "sin kunst".
Der var stor begejstring og mange besøgende i Kunsthuset denne søndag.