Logo

Islamisk kunst

Den 11. april havde kunstforeningen en vellykket tur til Davids Samling, hvor vi fik en kompetent og underholdende omvisning på udstillingen ”Menneskefiguren i islamisk kunst.” Omvisningen blev varetaget af Helene Evers, som er kunsthistoriker med speciale i byzantinsk og islamisk kunst.

På onsdagene den 24.10, 31.10., 7.11 og 14.11 2018 kl. 19.00-20.45 vil Helene afholde 4 foredrag i Palæfløjen med titlerne ”Hvad er islamisk kunst?”, ”Menneskefiguren i islamisk kunst”, ”Kalligrafi, arabesker og geometriske mønstre” og ”Miniaturemaleriet”, efterfulgt af en halvanden times rundvisning den 21.11 i Davids Samlings islamiske samling.

OBS. Nyhedsbrev med tilmeldingsformular vil blive udsendt i løbet af maj måned.

Hermed nogle kommentarer fra vores medlemmer til omvisningen den 11. april:

Mogens Ohm Jensen:
Tak for en på alle måder fin oplevelse!
Der er en særlig intens atmosfære på Davids Samling, i advokatens klassiske byhus som er så smukt indrettet med kunst i de små rum. Alene det at gå på etagerne og suge indtryk til sig er en nydelse. Når så kunstformidleren Helene oven i købet kan fortælle så levende - fremhæve små detaljer i værkerne og samtidig holde fast i de lange linjer – så blev det høj klasse at opleve ”Menneskefiguren i islamisk kunst”. Tak for en fin rundvisning!

Kirsten Twile Weltzer:
Tak for en fin rundvisning 'på kort tid'. Helene Evers fortalte om Menneskefiguren i Islamisk Kunst på en levende og inspirerende måde. 

Ole Rötzler Møller:
Det var et fint besøg på Davids Samling. En glimrende introduktion til det senere kursus!

Sanne Holm:
Tak til kunstforeningen for en veltilrettelagt tur til Davids Samling. Udstillingen Menneskefiguren
i islamisk kunst var meget interessant, og guiden var både meget vidende og en god formidler.
Arranger gerne flere af den slags ture.

Jette Opstrup:
Med en meget engageret, velformuleret og vidende kunstformidler Helene Evers blev vi introduceret tit den spændende udstilling ‘Menneskefiguren i Islamisk kunst’ på Davids Samling som rummer utrolig fascinerende og betagende billeder. Rundvisningen var virkelig en appetitvækker til at fordybe sig mere i islamisk kunst.
Udstillingen kan varmt anbefales!

Kurt Petersen:
En usædvanlig og meget interessant udstilling – både de afbildede motiver og deres historie som bogillustrationer.


 Læs mere om Davids Samling og udstillingen "Menneskefiguren i Islamisk Kunst" her

 

Afmeld nyhedsbrev