Tidligere

To tegnere - to tider v. Svend Otto S, & Rasmus Bregnhøi

Udstillingsperiode fra 12. august til 10. september 2017

Næste udstilling fra 12 august

TO TEGNERE - TO TIDER

Med denne udstilling vil vi gerne hylde tegneren Svend Otto S, der har betydet så meget for dansk tegne- og bogkunst. Vi har i den anledning fået den populære tegner Rasmus Bregnhøi - en stor beundrer af Svend Otto - til at bidrage med nogle af sine bedste værker.

Om kunstnerne

Svend Otto S. ville være fyldt 100 år i 2016. Det blev fejret med bogen, Billedfortælleren Svend Otto S. – Eventyr og Virkelighed, Gyldendal 2016.

Svend Otto S. boede det meste af sit liv på Roskilde-kanten, først i den gamle skole i Gadstrup (fra 1948-1965) og siden på Orehøjvej mellem Gl. Lejre og Gevninge, hvor han boede til sin død i 1996. Mange vil kunne huske ham fra hans gang i Roskilde og omegn.
Siden hans død for 21 år siden har døtrene opbevaret hans store arkiv af tegninger fra et helt livs produktion. Nogle af disse har vi nu fået mulighed til at vise i Roskilde Kunstforening, hvor vi præsenterer ham både som børnebogs- og eventyrillustrator, men også som illustrator af klassisk skønlitteratur af forfattere som Charles Dickens, Franz Kafka, Herman Bang og Martin A. Hansen m.fl. Som tegnerkollegaen Ib Spang Olsen skrev, da Svend Otto S. i 1978 blev tildelt børnebogens nobelpris, den internationale H.C. Andersen Award: Hans billedverden er blevet en indflettet del af en generations elementære tilværelse. Vi læser i memoirer, hvad en Doré, en Vilhelm Pedersen, en Lorenz Frølich har været for en barndom nogle kommer til at læse om, hvad Svend Otto har været for vor tids barndomme ”.

Rasmus Bregnhøi er tegner og forfatter og har igennem de sidste 25 år illustreret over 100 billedbøger for børn. Han har også lavet tegneserier og grafiske romaner og tegner desuden til aviser og blade.

En spændende og sjov udstilling for hele familien.

Udstillingen varer fra den 12. august og frem til den 10 september 2017.
Fernisering lørdag den 12. august kl. 12.