Tidligere

Tale Øksendal

Årets Nordeakunstner i Karnappen

Årets Nordeakunstner i Karnappen:
Tale Øksendal

Kunsthuset Palæfløjen præsenterer endnu engang Årets Nordeakunstner i samarbejde med Nordea, Roskilde. I år er valget faldet på den spændende kunstner, Tale Øksendal, som flere gange har deltaget i Roskilde Åbne udstilling og hele tre gange har modtaget priser under samme udstilling.


Tale Øksendal er født i Tromsø (Norge) i 1965, men er siden 1998 bosat i Roskilde. Hun er uddannet på Arts Plastiques, Lycée Alain Chartier i Frankrig samt dekoratøruddannet i Oslo. I 2012 var Tale Øksendal kurator for udstillingen "Krop, køn og kærlighed" og hun har desuden udstillet i flere kunstforeninger og galleriet samt i udlandet.

Malerierne er fabulerende, detaljerige og fascinerende. Stilen læner sig op ad surrealismen, men kunstneren har tilføjet sin egen egenart, hvor rummets perspektiv bliver ophævet og den mindste detaljer kan være urovækkende.

Tale Øksendal udfordrer beskuerens opfattelse af virkeligheden. Man bliver trukket ind i en verden, hvor man kan miste fodfæstet nårsomhelst. Det er farligt, spændende og helt uimodståeligt.

På billedet ses Tale ved det maleri, hun får prisen for.

Udstillingen ferniseres fredag d. 25. november, kl. 17 og der er gratis adgang. Sidste dag er søndag d. 11. december, og der er åbent ti-sø mellem kl. 12 og 16.

 

Mvh

Roskilde Kunstforening

www.roskildekunstforening.dk