Aktuelt

Nye Verdener

Udstilling med Jonas Pihl fra 2. marts til 7.april 2019
Udstilling med billedkunstneren Jonas Pihl med titlen:
 
NYE VERDENER

I Jonas Pihls billeder præsenteres vi for et væld af nye verdener. På en gang synes billederne at pege frem mod fantastiske fremtidsvisioner og huske fortidens folklore og historie. De er en sammensmeltning af cool, elektronisk science fiction og en varm og rodfæstet shamanistisk fortid, hvor det æteriske og åndelige går hånd i hånd med de virtuelle rum, der i høj grad danner vores virkelighed lige nu.

Og hvilken virkelighed? Hvad danner vores verdensbillede i dag – og i fremtiden? Ligesom i malerierne udgøres virkeligheden også af de billeder, vi hver især danner os.

Man har altid forsøgt at beskrive og forstå virkeligheden gennem billeder, og også Jonas Pihls billeder lægger sig ind i en landskabsmaleri-tradition. Han bryder den dog i forsøget på at pege fremad, og bruger teknisk set alle mulige andre medier end ”maling på pensel”. Det gælder ”airbrush”, ”malingstusser” og forskellige manipulationer af malingen, der ikke involverer pensel. F.eks. lader han nogle steder malingen flyde frit, mens han andre steder presser forskellige flader i malingen, trækker den rundt og derved lader forskelige mønstre opstå. Disse mønstre taler om den kaosteori og fraktale geometri, der optager Jonas Pihl. I stedet for at illustrere disse idèer, beskriver han dem i selve processen med billedet. Den frit flydende maling modsvares af pertentligt optegnede figurer, der danner et kosmos midt i kaos. Og sommetider smelter kaos og kosmos sammen til en enhed, der danner nye og overraskende verdener.

 

Jonas Pihl er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2008 hos prof. Jesper Christiansen.

Han har udstillet adskillige steder i ind- og udland, bl.a. i Black & White Gallery, Chelsea og Brooklyn i New York, på Scope i Miami, Abbeye de Neumünster i Luxembourg og på Liverpool Biennalen.

Herhjemme har han udstillet på Kastrupgårdsamlingen og ”Den Frie”, på kunstmuseerne i Randers, Holstebro, Frederikshavn, Aalborg og på Kirsten Kjærs Museum. I Frederikshavn og på Kunsten Museum of Modern Art indgår hans værker i den faste samling. Han er ligeledes repræsenteret i en del private samlinger, heriblandt Martin Nielsens og Jens-Peter Brasks samlinger.

Jonas Pihl har også udført en del store udsmykninger, bl.a. Globen på Kastrup Lufthavns Metro, Nordeuropas største murmaleri på tvillingesiloerne – indgangsportal til Aalborg, 2018, og på Roskilde Katedralskole, 2017.

Kommende udstillinger: En soloudstilling i Galleri Christoffer Egelund, København (åbnes den 12. april 2019), og gruppeudstilling med ’Visuel ’ på Kunstmuseet i Nerja, Spanien (åbnes 18. juli 2019).

Fernisering:


Jonas Pihl med sin datter fra ferniseringen lørdag den 2. marts i Kunsthuset Palæfløjen.

Kunstnermøde torsdag d. 14/3 kl 19-21

 
Workshop mandag d. 18/3 kl 13-16. 
Læs mere og tilmeld dig her