Tidligere

Glas Keramik
v. Ivan Weiss og Torben Jørgensen

Udstillingsperiode
7. juli – 5. august 2018

Aktuel udstilling "Glas Keramik"
ved Ivan Weiss og Torben Jørgensen.

Baggrunden for denne udstilling
Det har længe været tradition i Roskilde Kunstforening løbende at afholde udstillinger, der viser det bedste inden for keramik og glas. Denne tradition holder vi fast i.
Både Ivan Weiss og Torben Jørgensen står for det ypperste indenfor deres kunst, og har præget glas og keramikkunst i mange år.
De fremstiller begge nye kunstværker specielt til denne udstilling.

Om kunstnerne
Ivan Weiss
Iwan Weiss blev uddannet som overglasurmaler på Den Kongelige Porcelænsfabrik i årene 1962-1966. Herefter kom han i lære hos overmaleren Nils Thorsson. Efter læretiden tog Iwan Weiss på et studieophold i Japan i keramikbyen Hagi i 1970-1972, hvor han lærte at dreje og brænde.
Efter hans hjemkomst til Danmark blev han igen ansat som keramiker på Den Kongelige Porcelænsfabrik (i dag Royal Copenhagen).

Læs mere om Ivan Weiss - klik her

Torben Jørgensen
Glaskunstner Torben Jørgensen har været tilknyttet Holmegaard Glasværk siden 1997. I starten af 1970erne blev han uddannet keramiker fra Skolen for Brugskunst i København og var i fem år leder af glasafdelingen samme sted. I 1991 etablerede han glasværkstedet Jørgensen & Mørch Design med Jytte Mørch, og hans kunstværker er repræsenteret på museer i Danmark, Sverige, Norge, Japan og USA.
Torben Jørgensen har stor respekt for glasset som materiale og arbejder altid med glassets egen vilje i fokus:

Torben Jørgensen har oplært mange af vores nuværende glaskunstnere. I 2015 var han kurator for udstillingen "Moderne glas igennem 40 år".

Læs mere om Torben Jørgensen her

Kunstneraftener

12. juli 19.00-21.00: Kunstneraften med keramiker Ivan Weiss
19. juli 19.00-21.00: Kunstneraften med keramiker Ivan Weiss og glaskunstner Torben Jørgensen.
 

Udstillingen løber til og med den 5. august 2018.