Blog: Afrikansk kunst på Roskilde Gymnasium

Gæsteblogger: Henrik Nevers

Rektor Henrik Nevers fortæller i dette blogindlæg om hvordan et afrikansk kunstværk fandt sin plads i biblioteket på Roskilde Gymnasium.

En dag i juni kom Birgitte Leth Sørensen til mig og fortalte begejstret om et billede, der hang I Kunstforeningens lokaler i Palæfløjen, som del af udstillingen ”Afrika på tværs”. Birgitte er lektor på skolen og aktiv i skolens kunstforening og havde set billedet ”Klasseværelset” af Gabriel Eklou.

Billedet forestiller en skoleklasse under et stort Baobap-træ i indbydende, varme farver. Jeg kunne godt fornemme, at det var et særligt billede, så jeg gik den (korte) tur til palæet og oplevede det selv. Det var en oplevelse af det ”rigtige” billede med et vedkommende motiv, men for mig især med en farvesætning, der ramte plet. Varme jordfarver og en stor udstråling i rummet, som virkelig lyste.

Vi havde kontakt til Elsebeth Stryhn, der gerne ville være sponsor for billedet til skolen, og efter grønt lys kunne billedet skifte ejer til Roskilde Gymnasium. Billedet hænger nu på en fremtrædende plads i skolens bibliotek, der ligger på 1. sal med udsigten over Domkirken, havnen
og Roskilde Fjord.
En værdig plads til et karismatisk billede.

Tak til både Kunsthuset Palæfløjen og Elsebeth Stryhn.

Husk I har mulighed for at skrive jeres kommentarer ind i kommentarfeltet nedenfor.

Læs tidligere blogindlæg her